Per un govern clar!!

Per un govern clar!!

dissabte, 24 de novembre del 2012


LOS HOMBRES DE PACO

Aquest era el nom d’una popular serie espanyola emesa per Antena 3 i que gira entorn a les vivències de la policia. I com sempre, la realitat supera la ficció. Almenys en el cas de la nostra ciutat. Què està passant a la policia local?
Sense vehicles per patrullar, tot i tenir els diners reservats per adquirir-los (on han anat?), sense efectius suficients a les nits (2 agents per 22.000 habitants?), acomiadant 4 agents de policia, sense directrius clares, sense comandament polític competent i responsable. Tantes i tantes mancances que el servei que rebem de la policia local no es correspon amb el que necessitem (i paguem!) els ciutadans de Sant Feliu.
La manca de seriositat, rigor i competència  del regidor de la policia local Sr. Francisco Cárdenas han quedat contrastades amb episodis esperpèntics de la seva gestió. Recordem el cas de la vigilància amb càmeres al casal d’avis connectada al seu mòbil,  o coneguda és la seva poca discreció alhora de difondre aspectes interns i operacionals  de la policia local en converses de taverna.
Aquesta gestió de la policia municipal és més pròpia d’un nostàlgic del NODO. S’ha recuperat la frase de l’època “la calle es mia”, i s’ha deixat oblidat el principi bàsic de l’existència del cos municipal: la voluntat de servir als ciutadans.
Però com és pot servir al ciutadans si el màxim responsable polític de la policia local la desqualifica dient que estant “per tocar els nassos” ?(declaracions de l’alcalde el 4 de Gener de 2012).
Com la policia local pot servir al ciutadans si es redueixen efectius per contractar càrrecs de confiança? 4 agents no han renovat contracte des del mes d’abril segons fonts del govern per manca de pressupost. Un agent va perdre la feina a l’abril i tres agents més a finals d’octubre, just quan es van contractar quatre càrrecs de confiança, el Sr. Xavier Roca Bas per 30.335,51€ , la Sra. Cristina Vicens per 30.335,51€, el Sr. Joan Albesa Poncet per 25.511,82€ i  el Sr. Albert  Moré i Reig  14.520€ per sis mesos. Això són prioritats per la ciutat? O és pagar favors a afins al partit a canvi de perjudicar treballadors municipals i a tots els ciutadans?
Com es pot servir als ciutadans sense l’existència d’una oficina de denuncies els caps de setmana? Dies de màxima afluència de públic a la nostra ciutat. És possible que els ciutadans de Sant Feliu no tinguin un servei de denuncies propi? Heu hagut  de posar una denuncia  un dissabte a la tarda o un diumenge?” Vingui vostè demà”. És això admissible en una ciutat de 22.000 habitants?
Què està passant a la policia local? Doncs la resposta és clara. No hi ha un responsable polític que es cregui que la policia local està per servir als ciutadans. Ni el Sr. Cárdenas ni el Sr Alcalde. Un més preocupat de de col·locar càmeres ocultes i l’altre enfeinat a col·locar amics a cobrar de l’ajuntament i a tapar les seves vergonyes polítiques, entre d’altres les  del Club Nàutic. Però d’això últim en parlarem un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.